Nieuws

1 oktober 2023. Het vaarseizoen is voorbij. In dit najaar en het voorjaar 2024 gaan we ons prepareren op een nieuw vaarseizoen. Het zal spannend worden met al die werkzaamheden aan de Zuid-Schalkwijkerweg, met naast ons de tijdelijke Cruquiusbrug over de Ringvaart en de aanpassing van de oever bij de ThijsvanBruggensteiger (aanbrengen van een nieuwe damwand). Graag tot 1 april 2024.

30 september 2023. Dit jaar hebben we ons 25-jarig bestaan gevierd. Geen jubileum zonder geschiedenis. De geschiedenis van het pontje staat beschreven in het boekje HET PAARSE PONTJE. Het boekje is verkrijgbaar via info@degroenestroomboot.nl.

23 maart 2023. Een aantal schippers hebben in de afgelopen tijd, buiten het vaarseizoen het pontje weer een onderhoudsbeurt gegeven. Hulde! Het pontje ziet er fris en vrolijk uit en wacht ongeduldig op de datum van 1 april. Dan gaan we weer varen.

Helaas zijn we er nog niet in geslaagd om het oude oproepsysteem te repareren dan wel een goed vervangend systeem aan te schaffen. We zullen het nog even moeten doen met een mobieltje: passagiers, die op de ThijsvanBruggensteiger staan te wachten, kunnen het pontje bellen.

Dit vaarseizoen gaan we de mogelijkheid aanbieden om een vrijwillige bijdrage voor de overtocht te geven via een pin-betaling (in plaats van contant geld in het blauwe blikje). De digitale wereld komt steeds dichterbij.

oud nieuws

Het lopende nieuws van dit jaar staat op deze pagina.
Het nieuws van vorig jaar is te vinden in het jaarverslag.